Het jonge en hippe merk Zand Amsterdam heeft één  basisproduct en dat is een wikkelrok. Maar wat voor een rok!
Niet  zo’n traditionele, en soms misschien wel saaie, rok, maar een heel fris en uniek ontwerp met als belangrijke kenmerk: ‘One – size – fits- most’.

One size fits most

Bij een ‘one size fits most’ rok denk je wellicht aan een stretch achtige rok, waar je niet meteen enthousiast van wordt, maar dan heb je het bij Zand Amsterdam helemaal mis.
Door een ingenieus systeem van drukknopen in de band ontstaat een wikkelrok die je van XXS tot XXL kunt maken.

4 rokken voor de prijs van 1

Maar dan ben je er nog niet! De binnenzijde en buitenzijde van zowel de band als de rok zijn verschillend, dus er zijn 4 combinaties te maken. Dus 4 rokken voor de prijs van 1! Kijk, dat is nog eens innovatief en duurzaam.

zand_amsterdam_rokjes

Reststoffen

En dan te bedenken dat de meeste stoffen die Zand Amsterdam voor zijn rokken gebruikt, reststoffen zijn, die anders veelal weggegooid zouden worden.

Met één rok breid je je kledingkast ineens enorm uit.
De rokken zijn in 2 lengtes lang (48 cm) of medium (36 cm) te krijgen en door de drukknoppen past de rok maat 34 t/m 44. Voor grotere maten kan je terecht bij de Isabel XL, die gaat van maat 40 t/m 50.

Kleurrijk

De rokken zijn qua dessins en stoffen zo bijzonder en kleurrijk, dat het vraagt om een heel mooi, en basic shirt of top.

We hebben een selectie gemaakt uit de enorme collectie van Zand Amsterdam en wat ons betreft ben je met zo’n leuke Zand Amsterdam rok dus helemaal klaar voor het voorjaar !

Interview met Zand Amsterdam

Natuurlijk wilden we nog veel meer weten over dit leuke merk en dus stelden we een paar vragen aan Mick Perez van Zand Amsterdam:

Wie zijn jullie?

Zand Amsterdam bestaat uit een vrij klein team in het Westen en een enorm team in het Oosten. Yaniv Shapira heeft het concept bedacht en is tot op vandaag bezig met het bedenken van nieuwe variaties wikkelrokken en andere multifunctionele kleding, hij reist regelmatig naar India om nieuwe voorraden reststoffen op te kopen en ons enorme team aan kledingmakers aan te sturen. In het Westen zijn we voornamelijk bezig met verkoop, distributie, marketing en goed luisteren naar onze klanten. Zand Amsterdam biedt ons de mogelijkheid een leven te leiden dat anders is dan gebruikelijk.

zand_amsterdam_productie

Wat vind je zelf het leukste aan jullie collectie?

De oneindige variatie in kleuren, prints en stoffensoorten die we tegenkomen in onze kleding dankzij ons principe om alleen met restant stoffen te werken. We blijven ons verrassen over de bonte en soms gekke printjes die er te vinden zijn en over de combinaties die onze kledingmakers in India maken. Het verveelt nooit! En soms hecht ik me zo enorm aan een bepaald rokje dat het gewoon pijn doet om die rok te verkopen. Sommige wil ik echt in een museum hangen

Waarom kiezen jullie voor duurzaam en waarin uit zich het duurzame karakter van Zand Amsterdam?

We kiezen voor duurzaam om de simpele reden dat we deze wereld met heel veel andere zieltjes moeten delen. Als we niet héél snel ons verspillende gedrag gaan aanpakken, dan worden wij als dominant ras opgevolgd door de kakkerlakken.

Het duurzame karakter uit zich in:
●    het hergebruik van restant stoffen; wij produceren niet, wij kopen alleen restanten in.
●    de dubbele rij drukknopen; de rok past altijd ook als je aankomt en/of (weer) afvalt. Je hoeft daardoor geen nieuwe kleding te kopen
●    met maar één Zand Amsterdam rok in je kast, kun je al vier outfits maken. Je hoeft minder mee te sleuren op vakantie (lagere CO2 footprint) en daarnaast kan je toe met minder rokken in je kast. Consumindering!
●    het gebruik van kwalitatief goede materialen, zodat de wikkelrok lang meegaat en er op die manier geconsuminderd wordt.
●    ons principe is: de taart is groot genoeg om eerlijk verdeeld te worden en dat doen we dan ook. Onze kledingmakers verdienen drie keer meer dan het gemiddelde kledingmakersloon. Daarnaast werken onze kledingmakers onder goede en veilige arbeidsomstandigheden in onze fabriek.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

American Crêpe, een stof die we recent verwerkt hebben in een nieuw model genaamd de Violet. Fantastisch fijn en glad stofje met waanzinnig leuke abstracte en geometrische prints. Totaal anders dan de prints die we gewoonlijk aantreffen op de katoenen stoffen. Daarnaast valt deze stof heel mooi, de pasvorm is geweldig.

Heb je een tip voor onze lezers hoe jij je kledingkast verduurzaamt?

Heel cliché maar ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Met een paar hoog kwalitatieve echt bijzondere items en een verzameling degelijke basics kan je jezelf echt neerzetten, scheelt een overvolle kast en heel veel keuze-stress in de ochtend. Beter voor je humeur. Die mooie outfit en je ontspannen glimlach is tenslotte ook nog eens goed voor het straatbeeld

foto’s eigendom van Zand Amsterdam

 

Share This